Universitatea de Medicină și Farmaceutică ”Nicolae Testemițanu” are un nou rector

  • 03 Octombrie 2019 09:25
Universitatea de Medicină și Farmaceutică ”Nicolae Testemițanu” are un nou rector

Emil Ceban este noul rector al Universității de Medicină și Farmaceutică ”Nicolae Testemițanu” (USMF). Acesta a fost ales miercuri, 2 octombrie, cu votul majorității comunității universitare, comunică MOLDPRES.

La concursul pentru funcția de rector al USMF s-au înscris șapte candidați, toți profesori în medicină. În urma procedurii de vot, circa 62,5% din membrii comunității universitare au optat pentru Emil Ceban, care deține funcția de prorector pentru activitate clinică al USMF și cea de șef al Catedrei de urologie și nefrologie chirurgicală.

Noul rector va fi confirmat în post pentru un mandat de cinci ani prin ordinul fondatorului - Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, în termen de cel mult trei luni.

Emil Ceban are 53 de ani, este născut în satul Lipnic, raionul Ocnița, și a deținut de-a lungul anilor mai multe funcții manageriale în diverse instituții medicale din țară. El este președintele Consiliului de administrare al Clinicii Universitare de Asistență Medicală primară a USMF și al Consiliului Administrativ al Clinicii Universitare Stomatologică a USMF. Totodată, Ceban este licențiat în Drept și are un master în studii economice. Programul managerial prezentat de el are la bază procesele de aliniere continuă la standardele naționale și internaționale privind instruirea pe domeniul sănătate, luând în considerare toate resursele necesare pentru asigurarea acestui proces.

Până la data de 2 octombrie curent, funcția de rector al USMF a fost exercitată de Ion Ababii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău