Uniunea Scriitorilor îndeamnă oamenii de creație să-l susțină pe actorul Vlad Ciobanu

  • 22 Iulie 2020 15:18
Uniunea Scriitorilor îndeamnă oamenii de creație să-l susțină pe actorul Vlad Ciobanu

Uniunea Scriitorilor din Moldova a făcut un apel către oamenii de creație, prin care îi îndeamnă să-l susțină pe actorul, regizorul și profesorul de Arta Actorului Vlad Ciobanu, fratele prozatorului și publicistului Vitalie Ciobanu, care a fost diagnosticat cu leucemie mielomonocitară acută. În prezent el este internat la Institutul Regional de Oncologie Iași, secția Hematologie. Vlad Ciobanu a făcut tratamentul de chimioterapie, acum începe o perioadă foarte importantă și dificilă – reabilitarea, informează MOLDPRES.

Anterior o asemenea adresare a făcut fratele actorului, scriitorul Vitalie Ciobanu.

În apel se menționează, între altele, că tuturor celor care cred că pot sprijini financiar familia Ciobanu în această grea încercare,  USM le transmite că au fost deschise conturi bancare la care pot transfera donațiile lor în Euro, Dolari și MDL. Deținătorii de carduri RON pot face de asemenea donații în Euro sau Dolari. (Conturile la care se pot face donațiile, le găsiți mai jos.)

”Vă rugăm de asemenea să ajutați cu donațiile de sânge. Vă comunicăm pe această cale că Centrul Național de Transfuzie a Sângelui (CNTS) din Chișinău acceptă donații de sânge pentru Vlad Ciobanu. Sunt acceptate toate persoanele apte medical (fără boli infecțioase în trecut, cu tensiunea arterială bună, cu masa corporală de peste 50 kg.). Orice grupă de sânge este binevenită, dar în special sunt vizate persoane cu aceeași grupă de sânge pe care o are Vlad Ciobanu: 1, RH Negativ. Pentru donarea de sânge e necesar să aveți buletinul de identitate la Dvs. și să menționați că donați sânge pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la secția Hematologie a Institutului Regional de Oncologie Iași”, se mai menționează în apel.

CNTS are program Luni – Vineri. Ora 07:30 -17:00, cu pauză de masă între 12:00-12:30. Adresa: mun. Chișinău, str. Academiei 11. Sunt așteptate în special persoanele cu RH Negativ.

Vlad Ciobanu este regizor, actor, profesor de Arta Actorului – omul care și-a aflat vocația grație unui film – „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu în 1987. Vlad Ciobanu este bine cunoscut pentru rolurile jucate pe scenele teatrelor „Luceafărul” și „Eugene Ionesco” din Chișinău. A montat numeroase spectacole pe scene profesioniste din Chișinău, a regizat și interpretat roluri în spectacole radiofonice. A inspirat zeci de tineri actori pe care i-a îndrumat în calitatea sa de profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Discipolii săi activează în toate teatrele importante din Republica Moldova, mulți dintre ei se regăsesc în trupele unor prestigioase colective din România.

Vlad Ciobanu este în prezent director general al Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău – instituție în cadrul căreia realizează proiecte culturale în diverse domenii: arte scenice, literatură, arte plastice, media etc.

În apel este atașat un link ce facilitează transferul Transfer P2P Alte date bancare:

Banca beneficiară MOLDMD2X
Valuta - MDL
BC MOLDINDCONBANK S.A.
IBAN MD91ML000000022520099526
Numele beneficiarului: Ciobanu Vitalie 

***
Bănci corespondente:
Valuta - EUR
SOLADESTXXX
BENEFICIARY BANK –
MOLDMD2X
BC MOLDINDCONBANK S.A.
MD91ML000000022520099526
BENEFICIARY CUSTOMER – Ciobanu Vitalie

***
Valuta - USD
BLBBBY2X
BENEFICIARY BANK –
MOLDMD2X
BC MOLDINDCONBANK S.A.
MD91ML000000022520099526
BENEFICIARY CUSTOMER – Ciobanu Vitalie 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău