Uniunea Salvați Basarabia va participa la alegerile parlamentare anticipate pe listele Alianței pentru Unirea Românilor

  • 13 Mai 2021 14:37
Uniunea Salvați Basarabia va participa la alegerile parlamentare anticipate pe listele Alianței pentru Unirea Românilor

Uniunea Salvați Basarabia (USB), o formațiune politică pro-unionistă, a anunțat astăzi că va participa la alegerile parlamentare anticipate pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), lansată recent în Republica Moldova.

Scopul acestei decizii este de a crea o forță unionistă puternică la alegerile parlamentare din 11 iulie, a explicat liderul USB, Valeriu Munteanu.

Trebuie să ne conjugăm eforturile și trebuie să ne integrăm organizat în această micșorare a AUR care militează și care muncește inclusiv pentru Basarabia noastră”, a declarat Valeriu Munteanu.

Liderul AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi a îndemnat și alte partide care se pronunță pentru unirea cu România să se alăture formațiuni sale pentru a participa în comun la scrutinul parlamentar anticipat.

Alături de alte patru partide extra-parlamentare unioniste, USB a făcut parte din Mișcarea Politică Unirea, al cărei candidat comun la alegerile prezidențiale de anul trecut, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a acumulat 1,2% din voturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,86
Ploaie ușoară
Umiditate:66 %
Vint:1,34 m/s
Tue
17
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Arhivă Radio Chișinău