Uniunea Europeană va susține Republica Moldova în a face față provocărilor

  • 14 Octombrie 2016 02:09
Uniunea Europeană va susține Republica Moldova în a face față provocărilor

Uniunea Europeană va susține Republica Moldova în a face față principalelor provocări, în domenii precum buna guvernare, justiție și afaceri interne, economie și sectorul financiar, se arată într-un raport comun al Delegației UE în Republica Moldova, realizat împreună cu Statele Membre și Elveția și prezentat Guvernului Republicii Moldova.

Documentul va sta la baza planificării asistenței din partea UE pentru Republica Moldova, în perioada 2017-2020.

”Dialogul RM-UE este o recunoaștere a eforturilor noastre de a reveni în albia normalității cu aplicarea agendei de reforme și este și un rezultat al avansării pe calea procesului de reformare, inclusiv prin implementarea Foii de parcurs”, susține premierul Pavel Filip, referindu-se la raport, potrivit unui comunicat din partea Guvernului.

Potrivit șefului Guvernului, în prezent se lucrează la elaborarea Agendei de Asociere pentru anii 2017-2019 și la îndeplinirea condiționalităților pentru agrearea Acordului de cooperare cu Fondul Monetar Internațional.

La rândul său, șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a vorbit despre importanța continuării parteneriatului strategic al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și stabilirea obiectivelor în realizarea reformelor și asigurarea dezvoltării țării.

„Documentul prezentat astăzi descrie detaliat situația din Republica Moldova în 13 domenii, evidențiind cele mai importante probleme care trebuie depășite, prin eforturi și angajamente comune. La realizarea analizei au participat toți ambasadorii statelor membre UE la Chișinău. Acest exercițiu este destinat avansării parteneriatului nostru strategic în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Pirkka Tapiola, potrivit sursei citate.

Documentul de analiză stabilește progresele înregistrare de țara noastră în valorificarea suportului oferit de Uniunea Europeană și partenerii de dezvoltare și identifică direcțiile principale de colaborare pentru perioada imediat următoare. Acest Raport reprezintă sursa de referință principală pentru planificarea asistenței viitoare pentru Republica Moldova din partea UE în perioada 2017-2020.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău