Uniunea Europeană va finanța construirea de tabere de refugiați pe teritoriul Belarus

  • 13 Ianuarie 2017 12:55
Uniunea Europeană va finanța construirea de tabere de refugiați pe teritoriul Belarus

UE intenționează să finanțeze construcția taberelor de refugiați in Belarus. În anii următori, în aceste scop, Bruxelles va alocata 7 milioane de euro, potrivit unui document intern al Comisiei Europene, intrat în posesia ziarului german Tageszeitung.

În descrierea proiectului se precizează că pe teritoriul Belarusului vor fi construite „centre de cazare pentru migranți” (Migrants Accomodation Center) de tip închis și deschis. Acest lucru înseamnă că „migranții vor fi ținuți sub cheie până când vor fie deportați din Belarus, fie lasați să plece în mod voluntar”, spune articolul.

Fiecare centru pentru refugiați va primi între 30-50 de migranti, în principal refugiați din Ucraina, Siria și „migranti economici din Rusia”. Autorul subliniază faptul că, în primul rând, în această categorie vor fi încadrați refugiații ceceni.

Taberele pentru imigranți vor fi construite dupa „standardele UE”. Acestea prevăd secțiuni separate pentru femei, fete si familii, dar si specialisti în asistență psihologică și medicală.

Precursoarele intelegerii dintre UE si Belarus pentru proiectul de construire a centrelor pentru refugiați au fost discuțiile pe marginea a trei acorduri privind imigrația. Primul prevede simplificarea condițiilor de intrare în țările Schengen pentru cetățenii din Belarus. Al doilea este așa-numitul „parteneriat mobil” – facilitarea eliberării vizelor de munca și studii pentru belarusi. Prin al treilea acord, Minsk se obliga să gazduiasca pe teritoriul sau pe refugiații prinși în UE, care au patruns prin Belarus (readmisie).

Sursa: paginaderusia.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău