Uniunea Europeană sprijină financiar businessul mic și mijlociu

  • 17 Martie 2016 19:10
Uniunea Europeană sprijină financiar businessul mic și mijlociu

Uniunea Europeană acordă 8 mil. de euro pentru sprijinirea procesului de extindere a serviciilor de consultanță pentru businessul mic și mijlociu în șase țări ale "Parteneriatului Estic", inclusiv în R. Moldova.

Potrivit agenției "INFOTAG", citând comunicatul de presă al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), asemenea sprijin UE și BERD oferă în comun deja timp de câțiva ani.

Reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii, precum și femeile vor putea beneficia de consultații ale specialiștilor locali și consultanților profesioniști de talie mondială din diferite domenii de activitate. Este vorba despre administrarea eficientă a afacerii, marketing, tehnologii informaționale.

În comunicatul citat se vorbește că 40% din proiectele de consultanță din Georgia, Moldova și Ucraina se vor axa pe sprijinirea micului business, accentuând atenția pe obținerea profitului din oportunitățile noi pe care le-au obținut mediul de afaceri dn aceste țări în cadrul Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC).

În comunicatul BERD se menționează că UE va aloca peste 5 mil. de euro pentru Programul "Femeile în afaceri", implementat de BERD în statele PaE. În cadrul acestui program femeile manageri ai întreprinderilor mici și mijlocii au acces la resursele financiare și consultații. Aceasta se va face cu ajutorul liniilor de creditare, sprijinire a managementului riscurilor și asistenței tehnice băncilor locale care sprijină activ întreprinderile conduse de femei.

Participarea UE are drept scop sprijinirea activității de gestionare a riscurilor și asistenței tehnice în cadrul programului finanțat în comun de Guvernul Suediei și fondul BERD pentru statele care se află la prima etapă de trecere la economia de piață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău