Uniunea Europeană salută deschiderea punctului comun de control Cuciurgan-Pervomaisk la granița moldo-ucraineană

  • 19 Iulie 2017 18:16
Uniunea Europeană salută deschiderea punctului comun de control Cuciurgan-Pervomaisk la granița moldo-ucraineană

Uniunea Europeană salută deschiderea punctului comun la frontiera moldo-ucraineană ”Cuciurgan - Pervomaisk” și anunță că va contunua să ofere celor două țări tot suportul necesar pentru buna funcționare a acestuia, în conformitate cu normele europene. Declarații în acest sens a făcut, la Bruxelles, purtătoarea de cuvânt a serviciului pentru acțiune externă al UE Maja Kocijancic.

Potrivit agenției ucrainene UNIAN, deschiderea punctului comun de frontieră "Cuciurgan - Pervomaisk" este ”o dovadă a relațiilor de bună vecinătate și cooperare între Chișinău și Kiev, iar acest pas trebuie să eficientizeze și să faciliteze circulația mărfurilor dintre Ucraina și Republica Moldova", a declarat Maja Kocijancic.

Potrivit sursei citate, activitatea punctului de frontieră trebuie să aducă beneficii tuturor locuitorilor din regiune, în special, oamenilor de afaceri.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a serviciului pentru acțiune externă al UE a declarat că Uniunea Europeană optează pentru rezolvarea pe cale pașnică a diferendului transnistrean prin sporirea încrederii dintre cele două maluri.

Amintim că punctul comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene "Cuciurgan-Pervomaisc" a fost inaugurat pe 17 iulie, iar proiectul a fost implementat cu sprijinul UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău