Uniunea Europeană recomandă formarea urgentă a Guvernului Kosovo

  • 08 Septembrie 2017 10:41
Uniunea Europeană recomandă formarea urgentă a Guvernului Kosovo

Uniunea Europeană a salutat alegerea președintelui Parlamentului Kosovo și a făcut apel ca Guvernul Kosovo să fie format cât mai curând, pentru continuarea parcursului european și continuarea dialogului cu Belgradul.

"Salutăm alegerea președintelui Parlamentului, primul pas spre formarea instituțiilor kosovare. UE solicită majorității parlamentare să formeze cât mai curând noul Guvern, pentru a începe reformele necesare avansării Kosovo spre UE" – a transmis purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Maja Kocijancic.

Anterior, Kocijancic a făcut apel la politicienii kosovari să "fie responsabili" și să formeze noul Guvern de la Pristina, care ar trebui să se "angajeze constructiv în dialogul Belgrad-Pristina".

"Kosovo nu are timp de pierdut. Noul Guvern trebuie să înceapă reformele din domenii importante privind statul de drept și economia, să îndeplinească condițiile pentru liberalizarea regimului de vize, să se angajeze constructiv în dialogul cu Belgradul și cu celelalte state din regiune" – a concluzionat Kocijancic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău