Uniunea Europeană pregătește sancționarea a 15-20 de membri ai regimului din Belarus

  • 26 August 2020 08:07
Uniunea Europeană pregătește sancționarea a 15-20 de membri ai regimului din Belarus

Uniunea Europeană pregătește sancționarea a 15-20 de oficiali din cadrul Administrației Aleksandr Lukașenko responsabili de fraude electorale și de acțiuni de reprimare, afirmă un oficial european de rang înalt citat de cotidianul francez Le Figaro, citat de Mediafax și digi24.

După reuniunea miniștrilor de Externe din țările UE desfășurată pe 14 august, oficialii de la Bruxelles elaborează o listă cu numele oficialilor belaruși care urmează să fie sancționați.

Lista ar urma să includă 15-20 de nume, a declarat un oficial UE de rang înalt, sub protecția anonimatului.

Miniștrii de Externe din țările europene vor aproba lista în principiu joi sau vineri.

UE încearcă să îl convingă pe Putin să intervină pentru a-l impulsiona pe omologul său din Belarus să accepte soluționarea crizei prin dialog 

Uniunea Europeană încearcă să îl convingă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să intervină pentru a-l impulsiona pe omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, să accepte soluționarea crizei prin dialog.

Svetlana Tihanovskaia, principalul adversar al lui Aleksandr Lukașenko în scrutinul prezidențial controversat desfășurat recent în Belarus, a declarat marți că în Belarus are loc o „revoluție pașnică”.

Opoziția din Belarus contestă realegerea în funcție a președintelui Aleksandr Lukașenko, acuzând că scrutinul a fost fraudat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău