Uniunea Europeană înăsprește regulile pentru cei care vin din țări non-UE

  • 02 Februarie 2021 14:43
Uniunea Europeană înăsprește regulile pentru cei care vin din țări non-UE

Uniunea Europeană și-a înăsprit regulile pentru vizitatorii din afara blocului european. Cetățenilor le va fi permisă intrarea în statele UE doar dacă vin din țările cu foarte puține cazuri de coronavirus și care nu au cazuri de infectare cu noile tulpini de Covid-19, transmite DIGI24.ro.

Ambasadorii UE au fost de acord cu noua măsură pentru călătoriile din țări terțe, inclusiv Marea Britanie, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, a declarat pentru Reuters un diplomat european, potrivit sursei citate.

Conform recomandării privind călătoriile neesențiale, țările UE sunt încurajate să acorde acces fără restricții, cum ar fi carantinele obligatorii, numai pe baza unor criterii stricte.

Persoana care intră într-un stat UE ar trebui să provină dintr-o țară cu cel mult 25 de cazuri Covid-19 la 100.000 de persoane, pe parcursul a 14 zile, o rată de infectare mai mică decât în ​​toate țările Uniunii

Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, să fie reintroduse rapid în țările în care este detectată o incidență ridicată a noilor tulpini de Covid-19, se mai arată în decizia Uniunii Europene. 

Unele țări din UE, cum ar fi Germania, au impus deja restricții dure, în timp ce Belgia a interzis complet călătoriile neesențiale în sau din țară până în martie.

UE a scos încă de săptămâna trecută Japonia de pe lista națiunilor din care călătorii pot veni fără restricții anti-pandemie. Lista conține acum doar șapte țări: Australia, China, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda, dar includerea Chinei depinde de primirea călătorilor din UE în China.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău