Uniunea Europeană face presiuni asupra Ankarei

  • 02 Martie 2016 19:20
Uniunea Europeană face presiuni asupra Ankarei

Uniunea Europeană face presiuni asupra Ankarei să reducă numărul migranților care ajung în Grecia pe mare la mai puțin de o mie pe zi, în schimbul preluării refugiaților direct din Turcia, au declarat miercuri, 2 martie, oficiali ai UE, relatează Agerpre

În contextul crizei umanitare din Grecia, cancelarul german Angela Merkel a făcut presiuni pentru organizarea de urgență a unui summit al Uniunii Europene cu Turcia la 7 martie, la Bruxelles, care va avea loc după mai multe zile de negocieri diplomatice intense cu Ankara pentru a salva rezultatele acordului de la 29 noiembrie menit să limiteze fluxul de migranți.

Deși au trecut trei luni de când Ankara a fost de acord să ajute la limitarea fluxului de migranți, peste 2.000 de persoane traversează zilnic Marea Egee în diverse ambarcațiuni pentru a ajunge pe insulele grecești.
În condițiile în care fluxurile vor fi mai mici, UE ar putea începe să trimită bani Turciei pentru a o ajuta să-i găzduiască pe sirieni și alți refugiați în baza acordului de 3 miliarde de euro din noiembrie. Până în prezent nu s-a alocat nicio parte din acești bani, deși aproape 400 de milioane de euro din alte fonduri UE au fost trimise Turciei pentru a o ajuta în gestionarea fluxului de migranți.

Comisia Europeană a anunțat că astăzi 308 migranți ilegali erau în proces de a fi returnate în Turcia din Grecia, executivul european catalogând anunțul Turciei drept 'un pas în direcția cea bună'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău