Uniunea Europeană deschide un nou birou în San Francisco pentru a-și consolida diplomația digitală

  • 02 Septembrie 2022 09:25
Uniunea Europeană deschide un nou birou în San Francisco pentru a-și consolida diplomația digitală

Uniunea Europeană își deschide un nou birou în San Francisco, California, un centru global pentru tehnologie digitală și inovare. Biroul va consolida cooperarea UE cu SUA în domeniul diplomației digitale și va consolida capacitatea UE de a ajunge la principalele părți interesate din sectorul public și privat, inclusiv la factorii de decizie politică, la comunitatea de afaceri și la societatea civilă din sectorul tehnologiei digitale, informează comunicatul oficial.

„Deschiderea biroului din San Francisco răspunde angajamentului UE de a consolida cooperarea tehnologică transatlantică și de a impulsiona transformarea digitală globală bazată pe valori și standarde democratice. Este un pas concret pentru a consolida în continuare activitatea UE în chestiuni precum amenințările cibernetice și contracararea amenințărilor hibride, precum și manipularea și interferența informațiilor străine”, a declarat șeful diplomației europene, Josep Borrell. 

În calitate de lider mondial în domeniul soluțiilor digitale și al elaborării de politici și norme care să sprijine o viziune centrată pe om în ceea ce privește internetul și tehnologiile digitale, UE s-a axat pe crearea de parteneriate valoroase în țări cu mentalități similare din întreaga lume, în special cu Statele Unite.

Deschiderea biroului este un rezultat al angajamentului comun al summitului UE-SUA din 2021 de a consolida cooperarea tehnologică transatlantică și reprezintă o parte esențială a concluziilor privind diplomația digitală, adoptate de Consiliul Afaceri Externe al UE în luna iulie a acestui an.

Biroul UE din San Francisco va încerca să promoveze standardele și tehnologiile, politicile și reglementările digitale și modelele de guvernanță ale UE, precum și să consolideze cooperarea cu părțile interesate din SUA, inclusiv prin avansarea activității Consiliului UE-SUA pentru comerț și tehnologie.

Biroul va lucra sub autoritatea Delegației UE din Washington, DC, în strânsă coordonare cu sediul central din Bruxelles și în parteneriat cu consulatele statelor membre ale UE din zona golfului San Francisco. Biroul va fi condus de Gerard de Graaf, un înalt funcționar al Comisiei care a lucrat intensiv la politicile digitale, cel mai recent la noile legi de referință ale UE privind platformele, Actul privind serviciile digitale și Actul privind piețele digitale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău