Uniunea Europeană condamnă ''valul de represiune'' împotriva oponenților înaintea alegerilor legislative din Belarus

  • 25 Ianuarie 16:20
Uniunea Europeană condamnă ''valul de represiune'' împotriva oponenților înaintea alegerilor legislative din Belarus

Uniunea Europeană a condamnat un "val de represiune" care îi vizează pe oponenții din Belarus, a declarat joi șeful diplomației UE, Josep Borrell, potrivit AFP.

UE "condamnă în termenii cei mai fermi recentul val de represiune împotriva foștilor prizonieri politici încă prezenți în Belarus și împotriva rudelor acestora", a precizat Borrell într-un comunicat.

Acest nou val de represiune privește "peste 100 de persoane, dintre care multe au fost arestate", denunță UE.

Cel puțin 24 de persoane au fost arestate în Belarus într-un nou val de arestări înaintea alegerilor, a denunțat la rândul său organizația belarusă pentru drepturile omului Viasna.

Belarusul se pregătește pentru alegerile parlamentare din februarie fără niciun suspans real, puterea fiind concentrată în întregime în mâinile președintelui Aleksandr Lukașenko, aflat la putere de 30 de ani.

"Regimul Lukașenko își continuă tacticile deplorabile de intimidare și represiune împotriva criticilor săi și împotriva posibililor oponenți politici înainte de 'alegerile' din februarie", a atras atenția șeful diplomației europene.AGERPRES/(AS - autor: Ionuț Mareș, editor: Irina Cristea, editor online: Ada Vîlceanu)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău