Uniunea Europeană a impus Rusiei noi sancțiuni | Moscova își rezervă dreptul de a reacționa, dar menține interesul dezvoltării cooperării

  • 05 August 2017 10:38
Uniunea Europeană a impus Rusiei noi sancțiuni | Moscova își rezervă dreptul de a reacționa, dar menține interesul dezvoltării cooperării

Uniunea Europeană a impus, vineri, noi sancțiuni împotriva Rusiei, vizând un membru al Guvernului de la Moscova și trei companii care au transferat în Crimeea patru turbine de gaze fabricate de grupul german Siemens, relatează ziarul Le Monde.

"Persoane și entități au contribuit la stabilirea unei surse independente de aprovizionare cu electricitate pentru Crimeea și Sevastopol, pentru a susține separarea lor de Ucraina și pentru a compromite integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei", a argumentat Uniunea Europeană, notează Mediafax.

Trei persoane, inclusiv adjunctul ministrului rus al Energiei, Andrei Cerezov, și directorul companiei ruse care a achiziționat turbinele de la Siemens, au fost introduși pe lista Uniunii Europene privind sancțiunile, a transmis Consiliului UE. A treia persoană vizată de sancțiuni este un șef de serviciu din Ministerul rus al Energiei.

Grupul rus Interautomatika, în care Siemens deține acțiuni, figurează printre companiile sancționate.

Uniunea Europeană nu recunoaște anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia.

Rusia denunță sancțiunile, dar menține interesul dezvoltării cooperării cu Uniunea Europeană

Rusia își rezervă dreptul de a adopta măsuri de retorsiune față de sancțiunile Uniunii Europene, dar menține interesul pentru dezvoltarea cooperării cu Blocul comunitar, a anunțat vineri seară Ministerul rus de Externe.

"Decizia Bruxellesului (...) este profund regretabilă. Considerăm această măsură, luată la inițiativa Berlinului, drept neprietenoasă și nejustificată. Responsabilitatea pentru această decizie, inclusiv în privința potențialelor cheltuieli pentru Siemens și alte companii germane și europene active în Rusia, aparține în totalitate părții europene și Guvernului german", precizează Ministerul rus de Externe.

"Motivele pentru impunerea de noi măsuri restrictive împotriva țării noastre sunt create artificial, astfel că ne reservăm dreptul de a reacționa. În pofida acestei situații, reiterăm interesul de a menține și a dezvolta cooperarea economică, atât cu Germania, cât și cu Uniunea Europeană. Rămânem fideli obligațiilor asumate", precizează Administrația Vladimir Putin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău