Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și-a completat rândurile cu noi membri

  • 10 Februarie 2021 16:28
Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și-a completat rândurile cu noi membri

Șapte noi membri și șapte stagiari au fost primiți în Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova, în cadrul ședinței de ieri a Consiliului de Conducere al UAP, informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală a fost inaugurată o expoziție a tinerilor pictori, candidați la titularizare.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că cei șapte tineri pictori care au devenit membri ai UAP sunt: Tatiana Cojocaru, Petru Raicu, Mihail Șerbu, Vasiluța Vasilache (pictură), Iurie Brașoveanu, Evghenii Iacovlev (grafică) și Pavel Obreja (sculptură). Membri stagiari ai UAP au fost desemnați Sergiu Grigorașenco (pictură), Iuliana Babin (critică de artă), Natalia Iampolskaia, Maria Nichitici și Ioana Ciobanu-Boțan (artă decorativă), Elena Matcovschi-Petrova (grafică) și Serghei Josu (sculptură)

Expoziția va fi deschisă până la 14 februarie.

În prezent, Uniunea Artiștilor Plastici numără circa 450 de membri, care activează în următoarele secții: pictură, grafică, artă decorativă, sculptură și critică de artă. 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău