Uniunea Africană suspendă Mali din organizație după lovitura de stat de marți

  • 19 August 2020 19:46
 Uniunea Africană suspendă Mali din organizație după lovitura de stat de marți

Uniunea Africană (UA) a suspendat statul Mali din organizație în replică la înlăturarea de către armată a președintelui și a guvernului, a anunțat departamentul UA pentru pace și securitate, relatează Reuters.

Suspendarea va dura până când ordinea constituțională va fi restabilită, a precizat sursa citată, solicitând eliberarea președintelui Ibrahim Boubacar Keita și a altor oficiali de rang înalt, printre care și premierul Boubou Cissé.

Miercuri, președintele în exercițiu al Uniunii Africane (UA), sud-africanul Cyril Ramaphosa, a condamnat lovitura de stat și a cerut "eliberarea imediată" a președintelui și a miniștrilor săi.

Într-un comunicat publicat de președinția sud-africană, Ramaphosa "condamnă schimbarea neconstituțională de guvern din Mali" și "cere eliberarea imediată a președintelui, a premierului și a altor miniștri".

Militarii au preluat marți puterea în Mali în urma unei revolte și l-au plasat în detenție pe președintele Keita, obligat să își anunțe demisia câteva ore mai târziu.

Puciștii au promis, prin intermediul unui purtător de cuvânt care a vorbit la televiziunea publică, organizarea unei "tranziții politice civile" și alegeri generale într-un "interval rezonabil".

În numele UA, președintele sud-african le-a cerut "revenirea imediată la un guvern civil" și i-a rugat pe militari "să se întoarcă în cazărmi".

Sursa:Agerpress

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău