Unitățile de tehnică militară „Dragon Pioneer” pot fi văzute în PMAN

  • 08 Mai 2016 12:50
Unitățile de tehnică militară „Dragon Pioneer” pot fi văzute în PMAN

Acțiunea de comemorare a ostașilor căzuți în cel de-al doilea Război Mondial se desfășoară duminică, 8 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, deși aceasta fusese anunțată pentru luni, 9 mai.

Unitățile de tehnică americane din cadrul exercițiului „Dragon Pioneer” au fost expuse deja în centrul capitalei, iar militarii americani și cei din Armata Națională a Republicii Moldova au participat la o acțiune de pomenire.

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a declarat că la acțiune au fost chemați și reprezentanții ambasadei Federației Ruse, dar invitația a fost respinsă. Anatol Șalaru a menționat că s-a decis marcarea celui de-al doilea Război Mondial pe 8 mai, odată cu toate țările europene și a negat faptul că schimbarea datei ar avea legătură cu amenințările verbalizate de către liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Acesta a declarat anterior că nu va pemite ca soldații americani și tehnica lor militară să participe la manifestațiile de 9 mai din Chișinău și că vor fi organizate proteste. Ministrul Apărării a mai declarat că tehnica militară americană va fi prezentă doar astăzi în PMAN, dar mâine ar putea fi organizată o bucătărie de campanie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău