Unitatea militară de la Mihail Kogălniceanu ar putea deveni bază permanentă pentru trupele americane

  • 16 Octombrie 2017 08:53
Unitatea militară de la Mihail Kogălniceanu ar putea deveni bază permanentă pentru trupele americane

În contextul evoluției complicate a securității din regiunea Mării Negre, ca urmare a agresivității Federației Ruse, relevanța strategică a României capătă valențe din ce în ce mai mari în cadrul NATO, scrie radioconstanta.ro.

Trupele aliate vor fi mult mai prezente, cu militari și tehnică, pentru consolidarea Flancului Estic, amenințat de comportamentul impredictibil din punct de vedere militar al Moscovei. „Având în vedere informațiile pe care le am privind extinderea prezenței militare americane în România, la Baza «Mihail Kogălniceanu», dar și în alte zone, am adresat Comandamentului Statelor Unite în Europa (USEUCOM) o întrebare în legătură cu dezvoltările militare din România și întreg Flancul Estic“, scrie analistul militar Radu Tudor, pe blogul personal.

În răspunsul adresat de USEUCOM jurnalistului român, se arată că facilitatea de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța are mari șanse să devină bază militară permanentă pentru militarii americani și nu doar punct de tranzit, cum este în prezent. Tot din informațiile obținute de Radu Tudor reiese că Pentagonul are în plan investiții de 40-50 de milioane de dolari pentru modernizarea bazei de la Mihail Kogălniceanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău