Unitate de pompieri, inaugurată în Cantemir cu sprijinul financiar al Comandamentului European al forțelor armate SUA

  • 03 Iunie 2021 16:17
Unitate de pompieri, inaugurată în Cantemir cu sprijinul financiar al Comandamentului European al forțelor armate SUA

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne din Republica Moldova a inaugurat astăzi, 3 iulie 2021, o noua remiză de salvatori și pompieri edificată în raionul Cantemir, transmite InfoPrut.md.

Construcția din temelie a remizei, care a demarat în anul 2018, a fost posibilă grație eforturilor comune a IGSU, Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și a autorităților publice. Proiectul respectiv a fost finanțat cu sprijinul Comandamentului European al forțelor armate SUA, fiind estimat la suma de 350 de mii de dolari, notează sursa citată.

Astfel, cooperarea dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii a contribuit la edificarea unității din Cantemir pentru a asigura securitatea în situații de risc a peste 60 de mii de cetățeni.

Datorită acestui program, angajații IGSU din raionul Cantemir vor activa în condiții adaptate la standarde europene. Stația dispune de birouri administrative, boxe de păstrare a utilajului și tehnicii de intervenție, dar și de un teren pentru aterizarea elicopterelor SMURD.

Totodată, conducerea IGSU a oferit efectivului, care va activa în cadrul unității o autospecială de intervenție de model Dennis, care va fi utilizată în misiunile de salvare și la incendii.

Conform informațiilor IGSU unități similare au fost deschise cu suportul forțelor armate a SUA în raioanele Căușeni, Basarabeasca, Soroca, Bălți, Edineț, Cahul, Cimișlia, Taraclia și Hâncești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău