Unirea, privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate
-
29 Aprilie 2021 08:07
Alegerile parlamentare anticipate sunt o necesitate pentru Republica Moldova. Parlamentul ales în 2019 nu mai poate să reprezinte interesele românilor basarabeni. Este poziția Mișcării Politice Unirea (MPU) după ce a luat act de Decretul președintei Maia Sandu privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 11 iulie. Unioniștii susțin că în 2020-2021, crizele multiple, dar mai ales pandemia, a demonstrat caracterul eșuat al statului Republica Moldova, care nu își poate proteja cetățenii, notează IPN.
„Pentru că alegerile parlamentare nu au turul doi, așa cum am avut la prezidențiale, unde au mers circa 10% din voturi acumulate în turul întâi de la alți candidați către Maia Sandu, subliniem, încă o dată, faptul că niciun vot nu trebuie să se piardă, iar pentru aceasta, având în vedere pericolul Dodon-Șor-Plahotniuc, care au încercat o noua lovitură de stat zilele trecute asupra Curții Constituționale, la care se adaugă populismul gen Partidul Nostru și Usatîi, soluția cea mai eficientă este participarea tuturor pro-europenilor și a unioniștilor pe o singură listă, într-un singur bloc electoral”, se arată în declarația Mișcării Politice.
Unirea remarcă necesitatea prezenței unei fracțiuni unioniste în Parlament, obiectiv necesar, în condițiile în care PAS, la fel ca și partidele de stânga și unele de centru-dreapta, pun din ce în ce mai mult accent pe „națiunea civică și pe alte noțiuni ce cultivă moldovenismul primitiv”. „Mișcarea Politică Unirea va milita deschis și intransigent în alegerile parlamentare anticipate pentru Unirea cât mai grabnică a Republicii Moldova cu România, iar pentru ca acest obiectiv să fie atins avem nevoie în Parlamentul de la Chișinău de o fracțiune parlamentară unionistă solidă, care va cataliza procesul de unire a celor două state românești”, afirmă unioniștii.
MPU militează pentru unirea tuturor forțelor pro-românești, urmând să fie identificată cea mai bună și mai prolifică soluție de participare în alegerile parlamentare.