FOTO / VIDEO | Unioniștii au montat corturi în Piața Universității din București

  • 23 Octombrie 2016 10:05
FOTO / VIDEO | Unioniștii au montat corturi în Piața Universității din București

Zeci de corturi identice au fost instalate aseară lângă fântâna din Piața Universității din capitală de manifestanți care susțin unirea Republicii Moldova cu România, simpatizanți ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Liderul mișcării George Simion, organizator al protestului, spune că manifestanții sunt pregătiți să rămană acolo chiar și pană la 1 Decembrie, relatează Radio România Actualități.

„Rămânem cu protestul în desfășurare până în momentul în care premierul Dacian Cioloș, până când liderii partidelor politice vor dialoga cu noi și își vor asuma, într-o formă sau alta, un plan concret pentru reunificare. Deci să-și asume unirea ca proiect de țară”, declară liderul Platformei Acțiunea 2012.

În această dimineață el a postat pe contul său de Facebook și o scurtă înregistrare video.

 

Opinia liderilor politici este așteptată de manifestanți pană astăzi la ora 14:00.

George Simion a explicat că acțiunea a fost pregătită din timp și că manifestanții au corturile de la o filială din Suedia.


Sursă foto: Constantin Grigoriță

Protestul a început ieri cu un marș și un miting pentru Basarabia în piața Victoriei, marcat și de incidente între protestatari și jandarmi.

Manifestanții au acuzat intervenția excesivă a forțelor de ordine, în timp ce jandarmii spun că au fost forțați să acționeze.

Conform unui comunicat, ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a cerut inspectorului general al Jandarmeriei un raport complet cu privire la evenimente. El susține că nu va ezita să ia măsuri, dacă au fost săvârșite abuzuri în timpul intervenției jandarmilor, care au primit dispoziție să nu intervină în derularea manifestației decât pentru a asigura protecția participanților și fluidizarea traficului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău