Unioniști, amendați pentru „blocarea intenționată a străzii”. „În R.Moldova sunt persecutați cei care organizează manifestații publice”

  • 24 Septembrie 2018 14:33
Unioniști, amendați pentru „blocarea intenționată a străzii”. „În R.Moldova sunt persecutați cei care organizează manifestații publice”

Președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi a fost citat astăzi la Inspectoratul de Poliție Buiucani, unde a primit amendă de 1500 de lei pentru „blocarea intenționată a străzii”, informează un comunicat al organizației.

„Este culmea că în Republica Moldova nu sunt amendați cei care fac alerte false cu bombă sau deplasează ilegal autocarele românești. Sunt persecutați cei care organizează manifestații publice, care își exercită drepturile și libertățile fundamentale și viteza cu care se acționează într-o direcție și tergiversarea cu care se acționează în cealaltă direcție ne trezesc multe semne de întrebare. Nu avem de gând să achităm amenda și nu vom răspunde pentru faptele pe care nu le-am săvârșit”, a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi.

Unionistul a mai spus că a fost depusă o cerere la Ministerul Afacerilor Interne pentru a primi explicații privind cine a sunat și a anunțat că autocarele românești sunt minate. D„orim să aflăm de ce Bombteh nu a examinat aceste autobuze, dar au fost duse la Strășeni. Totodată, a fost depusă o plângere în România pe acțiunile colaboratorilor de poliție din Republica Moldova privind privarea de libertate a șoferilor, care sunt cetățeni români”, a declarat avocatul asociației, Vlad Vlaicu.

Potrivit lui Bilețchi, amenda va fi contestată în instanța de judecată. O astfel de amendă a fost primită și de președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Amintim că pe data de 1 septembrie, când a avut loc Marșul Centenar au avut loc altercații între unioniști și polițiști în apropierea orașului Vatra. Acest lucru s-a întâmplat după ce manifestanții s-au așezat în fața autocarelor venite din România și care au fost sechestrate de polișiști, pentru a stopa deplasarea acestora. Unioniștii califică aplicarea acestor amenzi drept un abuz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
31
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,1 m/s
Sat
26
Sun
23
Mon
23
Tue
24
Wed
24

Curs oficial BNM 08 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0000
USD 16.6157 -0.0000
RON 4.0694 -0.0000
UAH 0.6000 -0.0000
RUB 0.2261 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău