UNICEF a donat măști de protecție speciale pentru copiii cu dizabilități din 35 de raioane

  • 04 Martie 2021 17:07
UNICEF a donat măști de protecție speciale pentru copiii cu dizabilități din 35 de raioane

UNICEF a donat un lot de materiale de protecție și igienă pentru personalul Serviciilor de Asistență Psihopedagogică, copiii cu deficiențe de auz și copiii cu cerințe educaționale speciale din 35 de raioane, inclusiv din UTA Găgăuzia, transmite IPN.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării precizează că este vorba despre peste 10 mii de măști cu fereastră în dreptul gurii, peste o mie de litri de soluție dezinfectantă și peste patru mii de mănuși.

Ministrul educației, Lilia Pogolșa, a subliniat că copiii cu deficiențe de auz comunică inclusiv prin intermediul gesturilor. „Pentru ei este foarte important să vizualizeze și să articuleze sunetele cu ajutorul buzelor, lucru posibil doar prin intermediul măștilor cu fereastră”, a menționat Lilia Pogolșa.

La rândul său,  reprezentantă UNICEF în Moldova, Maha Damaj, a declarat că, în perioada pandemiei de COVID-19, limitarea expunerii copiilor la virus și asigurarea că studiile au loc în condiții sigure, adaptate nevoilor fiecărui copil, este foarte importantă.

„UNICEF Moldova sprijină sistemul educațional din Republica Moldova în mai multe moduri. Pe timp de pandemie, pentru a asigura continuitatea studiilor, UNICEF a oferit pachete educaționale pentru copiii cu dezabilități și produse de igienă și protecție, pentru școli, grădinițe și personalul serviciilor specializate”, a notat oficiala.

Pachetele educaționale conțin cărți, caiete, rechizite, seturi de creație, jocuri etc. și vor fi oferite la 163 de copiii cu vârstele cuprinse între 4 și 15 ani, în scopul prevenirii abandonului școlar.

Donația face parte din Programul de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională și Parteneriatul Global pentru Educație și implementat de UNICEF Moldova. Proiectul este parte a asistenței de 2,2 milioane de dolari oferiți de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău