UNICEF a deschis un nou centru de sprijin penru refugiații din Ucraina. Ce servicii sunt oferite mamelor și copiilor refugiați în Republica Moldova

  • 06 Iulie 11:17

UNICEF a deschis un nou centru de sprijin, „Punct Albastru”,  destinat copiilor, adolescenților și tinerilor, precum și mamelor cu copii sugari refugiați din Ucraina la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”.

Aici, ei pot beneficia de suport informațional și psihologic, fiind totodata implicați în activități de dezvoltare personală, informare și documentare, voluntariat și participare.

Centrele de sprijin „Punctul Albastru” oferă servicii de protecție a copiilor și familiilor refugiate din Ucraina. Actualmente, 8 centre „Punct Albastru” oferă servicii mamelor și copiilor refugiați în Moldova, la Punctele de trecere a frontierei din Palanca, Otaci, Leușeni, Sculeni, Centrul de acomodare a refugiaților de la Moldexpo și Centrul „ARTICO”.

Până în prezent, 16.000 persoane au beneficiat de serviciile centrelor „Punct albastru”.

Amintim că, centrele de acest tip au fost înființate inițial de UNICEF și UNHCR pentru a oferi servicii esențiale de sprijin și protecție familiilor în timpul crizei refugiaților și migranților din Siria, fiind activate în 2015 - 2016 în Grecia, Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia.

„Punctul Albastru” de la Centrul ”ARTICO” este un proiect UNICEF  implementat de Fundația Terre des hommes Moldova. Acesta funcționează de luni până vineri, între orele 09.00-17.00, la adresa bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 169, centrul ARTICO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:2,06 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău