UNICEF: 1.000 de copii mor zilnic din cauza apei de băut contaminate

  • 20 Martie 2023 09:23
UNICEF: 1.000 de copii mor zilnic din cauza apei de băut contaminate

Apa de băut poluată și absența infrastructurii sanitare periclitează viețile copiilor din diferite regiuni al globului, potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), informează DPA, citat de Agerpres.

În fiecare zi, peste 1.000 de copii cu vârste sub cinci ani mor la nivel global din cauza unor afecțiuni provocate de apa poluată, lipsei salubrității și a igienei precare, a precizat UNICEF, luni, la New York.

Un total de 190 de milioane de copii din 10 țări africane sunt în pericol, potrivit unui nou raport realizat de această organizație.

Situația este mai gravă în țările din vestul și centrul Africii precum Benin, Burkina Faso, Camerun, Ciad, Coasta de Fildeș, Guinea, Mali, Niger, Nigeria și Somalia, se mai precizează în raport.

Multe dintre aceste state sunt afectate de instabilitate și de conflicte armate, care îngreunează și mai mult accesul copiilor la apă curată și igienă.

Miercuri este marcată Ziua Mondială a Apei. Tot miercuri, debutează la New York Conferința ONU privind Apa. Scopul acestui eveniment este acela de a analiza gradul în care pot fi realizate obiective stabilite la nivel internațional, inclusiv Obiectivul ONU de Dezvoltare Durabilă privind accesul la apă curată pentru toți până în 2030.

Potrivit ONU, două miliarde de persoane la nivel global - una din patru - nu dispun de acces la apă curată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău