Facebook ar putea fi forțată să vândă WhatsApp și Instagram, în urma procesului din SUA

  • 10 Decembrie 2020 08:43
Facebook ar putea fi forțată să vândă WhatsApp și Instagram, în urma procesului din SUA

Facebook Inc ar putea fi forțată să-și vândă activele valoroase WhatsApp și Instagram, după ce Comisia Federală pentru Comerț (FTC) și aproape toate statele americane au intentat proces rețelei de socializare, apreciind că tranzacțiile nu au fost legale și în final afectează consumatorii, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Facebook este a doua mare companie din domeniul tehnologiei care se confruntă cu acțiuni în justiție, după ce în octombrie Departamentul american al Justiției și 11 state americane au intentat proces companiei Google pentru încălcarea normelor concurenței, acuzând gigantul tehnologic că și-a folosit puterea semnificativă pe piață pentru a-și elimina rivalii.

În plângerile depuse miercuri, Facebook este acuzată că și-a cumpărat rivalele, achiziționând Instagram cu un miliard de dolari în 2012 și WhatsApp cu 19 miliarde de dolari în 2014. Autoritățile de reglementare avertizează că tranzacțiile ar trebui invalidate.

Comisia Federală pentru Comerț anunță într-un comunicat că va căuta să obțină o hotărâre judecătorească care "ar putea, printre altele, să impună vânzarea de active, inclusiv WhatsApp și Instagram".

Acțiunile Facebook au scăzut la Bursa de la New York cu 3% după anunțarea informației apoi s-au redresat ușor, înregistrând un declin de 1,7%.

În plângerea sa, coaliția de 46 de state americane, Washington D.C. și Guam, a cerut ca achiziționarea WhatsApp și Instagram de către Facebook să fie considerată ilegală. Nu sunt implicate în proces statele Alabama, Carolina de Sud, Georgia și Dakota de Sud.

"Pentru aproape un deceniu, Facebook și-a folosit poziția dominantă și monopolul de putere a-și distruge rivalii mai mici, a elimina concurența, toate pe socoteala utilizatorilor zilnici", a precizat Letitia James, procuror general în New York.

Oficialul a adăugat că rețeaua de socializare și-a achiziționat rivalele înainte ca ele să poată amenința dominația Facebook.

Miercuri, Facebook a anunțat că va analiza plângerile autorităților antitrust și ale FTC. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău