Ungaria și Georgia permit tranzitarea fără autorizații pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri din R. Moldova

  • 27 Februarie 2022 09:31
Ungaria și Georgia permit tranzitarea fără autorizații pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri din R. Moldova

Agenția Națională Transport Auto informează că, în contextul nivelului ridicat de alertă și acutizării grave a situației de securitate pe teritoriul Ucrainei, a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Ungariei și Georgiei fără autorizații.

CONDIȚIILE DE TRANZITARE A TERITORIULUI GEORGIEI DE CĂTRE TRANSPORTATORII DE MĂRFURI DIN MOLDOVA

În urma negocierilor purtate cu autoritățile competente ale Georgiei a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Georgiei fără autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri. Derogarea respectivă este valabilă în cazul unităților de transport blocate, pentru a ocoli teritoriul Ucrainei și a reveni în Republica Moldova, cu deplasarea pe teritoriul Georgiei, Turciei, Bulgariei și României.

CONDIȚIILE DE TRANZITARE A TERITORIULUI UNGARIEI DE CĂTRE TRANSPORTATORII DE MĂRFURI DIN MOLDOVA

Operatorii moldoveni pot tranzita teritoriul Ungariei fără autorizații și fără înregistrare electronică în sistemul BIREG pentru unitățile de transport blocate pe teritoriul Federației Ruse și Republicii Belarus în perioada 20-25 februarie.
Derogarea respectivă este valabilă pentru efectuarea curselor în tranzit, în scopul întoarcerii unităților de transport în Republica Moldova:
1. până la data de 04 martie 2022;
2. prin punctele de trecere a frontierei Tornyosnemety și Satoraljaujhely;
3. cu prezentarea de către șofer a documentelor confirmative (scrisoarea de trăsură CMR sau alte formulare de călătorie).

ANTA urmează să informeze în prealabil autoritățile ungare referitor la numerele de înmatriculare a unităților de transport care vor efectua cursele în tranzit. În acest scop, solicităm operatorilor de transport transmiterea informației cu anexareadocumentelor confirmative la adresa electronică: [email protected].

Totodată, menționăm că pentru a beneficia de permisiunea acordată de către partea ungară, autoritățile negociază cu Ministerul Infrastructurii al Republicii Polone pentru a obține acordul de tranzitare a teritoriului fără autorizații. Referitor la evoluția subiectului dat, vom informa operatorii de transport imediat ce vom primi confirmarea autorităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău