Ungaria prelungește lockdown-ul și se așteaptă la două săptămâni foarte grele

  • 25 Februarie 2021 14:38
Ungaria prelungește lockdown-ul și se așteaptă la două săptămâni foarte grele

Ungaria va prelungi măsurile de izolare parțială până la 15 martie, în contextul în care este de așteptat ca numărul infecțiilor cu coronavirus să crească în următoarele două săptămâni, a declarat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters.

Următoarele două săptămâni vor fi "extrem de dificile", a spus Gergely Gulyas la un briefing al guvernului, adăugând că ritmul vaccinărilor se va accelera după ce Ungaria a început miercuri să folosească și serul Sinopharm din China.

El a spus că Orban ar urma să fie vaccinat cu Sinopharm săptămâna viitoare.

Oficialul a mai precizat că Ungaria se așteaptă să primească un milion de doze de vaccin Sinopharm în martie și aprilie în total, la care s-ar adăuga alte 3,5 milioane de doze în mai.

"Al treilea val (al pandemiei) a ajuns în Ungaria, iar bilanțul COVID-19 se va înrăutăți în următoarele două săptămâni. Unii spun că vom asista la o înrăutățire gravă", a declarat Gergely Gulyas.

Joi, Ungaria a raportat 4.385 de noi infecții, cel mai ridicat număr din acest an. Țară cu o populație de 10 milioane de locuitori, Ungaria a raportat 414.514 cazuri de infectare de la începutul pandemiei, dintre care 14.672 de decese.

Până acum, peste un milion de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.

Toate școlile generale sunt închise de la 11 noiembrie, la fel și hotelurile și restaurantele, care pot servi doar la pachet. De asemenea, sunt interzise circulația pe timpul nopții și toate adunările.

Ungaria a devenit miercuri prima țară din Uniunea Europeană care a început folosirea vaccinului chinez Sinopharm, după ce utilizase deja și serul Sputnik V din Rusia. Vaccinurile ruse și chineze nu au primit aprobarea oficială de folosire din partea UE.

Aceste vaccinuri sunt folosite în Ungaria alături de Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Conform statisticilor, ungurii sunt dispuși într-o măsură tot mai mare să se vaccineze, 40% spunând la mijlocul lui februarie că intenționează se apeleze la un vaccin, iar 26% că ar putea face de asemenea asta.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău