Ungaria | Patru traficanți de ființe umane, condamnați la închisoare pe viață pentru moartea a 71 de migranți într-un camion în Austria

  • 20 Iunie 2019 17:49
Ungaria | Patru traficanți de ființe umane, condamnați la închisoare pe viață pentru moartea a 71 de migranți într-un camion în Austria

Patru traficanți de persoane au fost condamnați la închisoare pe viață joi de un tribunal din Ungaria pentru decesul a 71 de migranți ale căror corpuri în descompunere au fost găsite în interiorul unui camion frigorific abandonat pe o autostradă în Austria în august 2015, informează Reuters.

Într-o hotărâre definitivă, judecătorul Erik Mezolaki a declarat că trei dintre traficanți nu vor avea nicio posibilitate de eliberare condiționată, în timp ce al patrulea ar putea beneficia de aceasta după ce își va ispăși pedeapsa minimum 30 de ani.

Șeful afgan al rețelei și trei complici bulgari au fost găsiți vinovați de omucidere involuntară pentru că au refuzat să oprească furgoneta frigorifică și să deschidă ușile pentru a lăsa să intre aer, în pofida rugăminților celor dinăuntru.

Pasagerii au înțeles că riscă să se sufoce și atunci au lovit în ușă, au țipat și strigat încercând să atragă atenția șoferului, a declarat un judecător într-o audiere anterioară anul trecut.

Moartea acestor migranți - 59 de bărbați, opt femei și patru copii - provenind din Siria, Irak și Afganistan a șocat Europa, în timp ce țările europene luptau să facă față unui aflux masiv de migranți.

Acesta a fost cel mai tragic incident produs pe așa-zisa 'ruta balcanică' a migrației, pe unde sute de mii de persoane fugeau de război și sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, încercând să ajungă în Occident.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău