Ungaria anunță noi restricții la graniță

  • 12 Iulie 2020 13:47
Ungaria anunță noi restricții la graniță

Ungaria a decis noi restricții în ce privește trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou, în urma reapariției unui număr mare de cazuri în mai multe țări, a anunțat duminică șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează Reuters și Magyar Hirlap, preluat de Agerpres.

Conform noilor reguli, cetățenii unguri care revin din țări de risc crescut, considerate aparținând zonelor "galbenă" și "roșie", vor fi obligați să se supună unor controale medicale la graniță și să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Același lucru se aplică și în cazul străinilor care vin din țări "galbene", în timp ce intrarea cetățenilor străini venind din țări "roșii" va fi interzisă.

Din categoria "roșie" fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria "galbenă" se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia și România. Tot aici intră și Marea Britanie.

Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Croația, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria "verde", a precizat responsabilul ungar.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău