Ungaria adoptă o nouă serie de taxe speciale

  • 18 Noiembrie 2014 19:59
Ungaria adoptă o nouă serie de taxe speciale

Parlamentul de la Budapesta a adoptat majorarea cotei superioare a unei taxe percepute de la companiile media și introducerea unei contribuții în industria tutunului.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat marți, 18 noiembrie, proiectul taxelor și impozitelor din anul viitor, fiind aprobată, totodată, majorarea cotei superioare a unei taxe speciale percepute de la companiile media și introducerea unei contribuții în cazul firmelor din industria tutunului.

În baza proiectului de lege adoptat astăzi de Parlament, taxele speciale introduse în anii anteriori, cum ar fi cele aplicate sectorului bancar sau companiilor de telecomunicații, vor rămâne în vigoare și în 2015, însă unele vor fi majorate și vor fi introduse și altele noi.

Parlamentarii au aprobat majorarea de la 40 la 50% a cotei superioare a unui impozit progresiv, perceput de la companiile media în funcție de încasările din publicitate.

Postul comercial de televiziune RTL Klub, care a doptat, în ultima perioadă, în emisiunile sale de știri, o poziție critică la adresa guvernului, este cel mai afectat de această măsură.

Totodată, companiile din industria tutunului vor fi obligate să plătească în 2015 o contribuție la buget între 0,2 și 4,5%, în funcție de veniturile nete din acest an.

O taxă de mediu va fi extinsă și asupra unor produse, precum cele pentru igienă sau florile artificiale, și va fi majorată și o așa-numită taxă de supraveghere alimentară aplicată lanțurilor comerciale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău