Ungaria a donat Republicii Moldova 100 de mii de măști și cinci mii de echipamente medicale de protecție împotriva COVID-19

  • 28 Aprilie 2020 11:04
Ungaria a donat Republicii Moldova 100 de mii de măști și cinci mii de echipamente medicale de protecție împotriva COVID-19

Ungaria a donat Republicii Moldova 100 de mii de măști și cinci mii de echipamente medicale de protecție împotriva COVID-19. Echipamentele medicale au fost oferite de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită fulger la Chișinău. El a afirmat că Ungaria este în situația în care poate ajuta R. Moldova.

Într-o conferință de presă, susținută la aeroport, șeful diplomației de la Budapesta a spus că apreciază politica de la Chișinău, pe care a numit-o „orientată spre interesele naționale”. El a lansat și câteva aluzii acide la adresa Uniunii Europene, care a atenționat anterior Ungaria că încalcă statul de drept prin măsurile de urgență instituite.

 

Noi am cerut Uniunii Europene să nu folosească discriminare față de politicul din Republica Moldova  și să acorde acel ajutor financiar care s-a semnat deja pentru R. Moldova. 70 de milioane de euro nu s-au livrat încă și am cerut să se verse imediat din partea Comisiei Europene către Chișinău, a spus Péter Szijjártó.

La rândul său, ministrul de Externe de la Chișinău, Oleg Țulea, a mulțumit omologului său din Ungaria pentru suportul oferit.

 

 O vizită fulger pentru a aduce un important lot de echipamente de protecție destinate sistemului din Republica Moldova. Ungaria a oferit și suport pentru repatrierea cetățenilor R. Moldova, acele coridoare verzi create datorită eforturilor ungare ne-au ajutat ca mii și mii de cetățeni să ajungă acasă. Iar acest lot destinat medicilor vine într-un moment când sistemul nostru chiar necesită aceste utilaje, a spus Oleg Țulea.

Ministrul ungar de Externe întreprinde în acest an a doua sa vizită la Chișinău, prima fiind în luna martie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:7,2 m/s
Sun
0
Mon
-0
Tue
1
Wed
0
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău