Ungaria a blocat active ruse în valoare de 870 de milioane de euro

  • 16 Decembrie 2022 18:59
Ungaria a blocat active ruse în valoare de 870 de milioane de euro

Ungaria a blocat până la sfârșitul lunii noiembrie active ruse în valoare de 870 de milioane de euro, a informat vineri cotidianul independent Nepszava, care a citat surse ale Uniunii Europene, transmite EFE.

Membrii UE, ca parte a sancțiunilor impuse Rusiei pentru invazia din Ucraina, au confiscat și blocat 19 miliarde de euro sub formă de active de la organizații, oameni politici și persoane particulare din Rusia, potrivit surselor citate.

Aceste fonduri ar putea fi destinate reconstrucției Ucrainei, deși pentru moment nu s-a convenit o soluție definitivă, comentează Nepszava.

Comparativ, Italia a blocat active ruse în valoare de 2,3 miliarde de euro, Germania- 2,2 miliarde de euro, iar Austria - 1,8 miliarde de euro. La polul opus din punctul de vedere al volumului, Bulgaria a reușit să blocheze active ruse în valoare de 11,3 milioane de euro, Republica Cehă - 10,8 milioane de euro, iar Slovacia - 4,9 de euro, a informat Nepszava, citând date ale Comisiei Europene la care a avut acces.

Această sumă blocată de guvernul de la Budapesta a surprins presa ungară, dat fiind că executivul din această țară a declarat recent că s-au confiscat active în valoare de numai 3.000 de euro, comentează EFE.

Sancțiunile europene împotriva Rusiei au vizat 1.241 persoane și 118 organizații. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău