UNESCO lansează un apel liderilor mondiali pentru ''revitalizarea educației mondiale'' în contextul pandemiei

  • 21 Octombrie 2020 19:55
UNESCO lansează un apel liderilor mondiali pentru ''revitalizarea educației mondiale'' în contextul pandemiei

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) organizează joi o reuniune online cu numeroși lideri mondiali pentru a discuta despre "revitalizarea educației mondiale în contextul pandemiei" de coronavirus și a se ajunge la un acord de principiu al comunității internaționale, a anunțat miercuri organizația, citată de EFE, preluat de Agerpres.

Organizată cu sprijinul guvernelor din Ghana, Norvegia și Marea Britanie, reuniunea UNESCO dorește ca liderii mondiali să se angajeze "să-și blindeze" bugetele destinate educației și să convină asupra unor măsuri prioritare în perspectiva anului 2021.

La întâlnire, care va avea loc între 13:00 și 17:00, ora locală a Parisului unde se afă sediul UNESCO (11:00 - 15:00 GMT), se vor reuni online prin videoconferințe președinți și șefi de guvern, precum Ivan Duque din Columbia, Pedro Sánchez din Spania, Giuseppe Conte din Italia sau Joao Manuel Gonçalves Lourenço din Angola.

Acestora li se vor alătura și alți lideri politici din Portugalia, Tunisia, Rwanda, Namibia, Maroc, Marea Britanie, Norvegia sau Uzbekistan.

Aproximativ 60 de miniștri ai educației vor participa la discuții, potrivit organizației.

Pentru această reuniune în direct, UNESCO a promovat o serie de consultări menite să conducă la o declarație despre care se așteaptă să fie adoptată la 22 octombrie.

În această declarație, comunitatea internațională "se va angaja să adopte măsuri pentru a garanta ca pandemia să nu inverseze progresele obținute timp de decenii în materie de educație". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău