Unele partide rămân fără alocații de la bugetul de stat

  • 23 Februarie 12:26
Unele partide rămân fără alocații de la bugetul de stat

Cinsprezece partide politice nu au răspuns solicitării Comisiei Electorale Centrale de a prezenta informații actualizate despre conducătorul partidului, trezorierul și contul bancar destinat alocațiilor de la bugetul de stat. Partidele beneficiare de alocații de la bugetul de stat care nu au prezentat informația actualizată nu vor putea recepționa sursele financiare, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală precizează într-un comunicat de presă că informațiile au fost necesare pentru confirmarea trezorierilor partidelor politice, asigurarea acurateței transferurilor alocațiilor de la bugetul de stat, eficientizarea comunicării, dar și pentru responsabilizarea partidelor. Pe lângă informații despre conducătorul partidului, au fost solicitate datele de contact ale formațiunii (adresa juridică, adresa de contact a oficiului/sediului, adresa paginii web, telefon).

Informația urma să fie comunicată până la data de 20 ianuarie 2023, ulterior termenul fiind extins până la 7 februarie.

Cuantumul lunar al alocațiilor de la bugetul de stat ce urmează a fi alocate partidelor politice în anul 2023 alcătuiește 49,98 milioane de lei, fiind mai mare cu circa șapte milioane de lei comparativ cu anul 2022. Mijloacele financiare nerepartizate partidelor nu vor putea fi utilizate în anii următori.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
20
Fri
21
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău