Unele partide au zeci de candidați înregistrați la alegeri, iar altele doar câțiva. Numărul total al acestora a ajuns la 151

  • 15 Ianuarie 2019 10:28
Unele partide au zeci de candidați înregistrați la alegeri, iar altele doar câțiva. Numărul total al acestora a ajuns la 151

151 de candidați la funcția de deputat, din totalul celor aproximativ 400 de pretendenți, au fost înregistrați până la data de 15 ianuarie 2019 în toate circumscripțiile uninominale la alegerile parlamentare, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale.

125 dintre candidații înregistrați oficial în cursa electorală reprezintă trei formațiuni politice: Partidul Democrat care are 47 de candidați cu acte în regulă, Partidul Socialiștilor cu 44 de candidați și Partidul Șor cu 34 de candidați înscriși în cursă.

PCRM are 9 candidați înregistrați, Blocul ACUM – 8, formațiunea Partidul Nostru – doi, iar  șapte sunt candidați independenți.

Grupurile de inițiativă în susținerea candidaților în circumscripțiile uninominale mai au la dispoziție 10 zile pentru a colecta semnăturile necesare în vederea înregistrării acestora în calitate de concurenți electorali.

În circumscripția națională au fost înscrise până acum 6 formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Democrat, Blocul electoral ACUM, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor și Mișcarea Populară Antimafie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău