Unde vor fi organizate în acest an expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER

  • 08 Octombrie 2020 17:47
Unde vor fi organizate în acest an expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER

Expozițiile MOLDAGROTECH (toamnă) și FARMER, ediția 2020, vor fi organizate într-un format nou și într-o altă locație, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit sursei citate, tradiționala săptămână agroindustrială se va desfășura în perioada 14-17 octombrie, în câmp deschis, la Institutul de Fitotehnie Porumbeni, din satul Pașcani, raionul Criuleni. Până în prezent, aceste expoziții se desfășurau la Centrul "Moldexpo" din capitală, însă din cauza pandemiei COVID-19 programul a fost modificat.

Evenimentul va include Expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (toamnă), ediția a 37-a, Expoziția-târg internațională specializată FARMER, ediția a 23-a, și Târgul „Toamna de Aur”. „Scopul acestora este de a facilita comunicarea și parteneriatele între producătorii și dealerii de tehnică agricolă cu fermierii din Republica Moldova, de a identifica soluții optime, de a studia experiențele internaționale și de a determina vectorii de dezvoltare a agriculturii din țară”, indică Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

La eveniment vor participa circa 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina. Printre acestea se regăsesc proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare, precum și producători agricoli și fermieri din republică, care vor deveni protagoniștii evenimentului. 

„Expozițiile vor întruni oferte de echipamente, tehnologii și materiale moderne, soluții de asistență fermierilor, inclusiv în problemele ce țin de semănatul culturilor de toamnă, obținerea unei recolte cât mai mari, pregătirea pentru sezonul agricol din anul viitor. De asemenea, în cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse din gospodăriile fermierilor”, au explicat surse de la MADRM.

Organizarea expozițiilor pe spațiile în aer liber ale Institutului de Fitotehnie Porumbeni oferă posibilitatea unei prezentări ample a mașinilor agricole. Conform sursei citate, vor fi puse în funcțiune tractoare, mașini de lucrat solul, semănători, mașini de aplicare a fertilizanților și de protecție a plantelor, echipamente pentru recoltarea culturilor agricole și de preparare a furajelor, echipamente pentru lucrarea post-recoltare a solului și depozitarea culturilor.

Participanții vor prezenta mașini și echipamente pentru agricultură atât de mărci locale, cât și de la producători mondiali de top. Având în vedere importanța enormă a irigației pentru țara noastră, expoziția relevă sisteme de irigare performante prin picurare. De asemenea, participanții la expoziție vor prezenta nutrețuri combinate, material semincer, hibrizi, medicamente veterinare. Un segment separat al expoziției va fi dedicat fertilizanților întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

Vizitatorii vor putea achiziționa și produse organice direct de la producătorii locali – legume, fructe, inclusiv de pădure; produse din carne proaspătă; condimente aromate; multe soiuri de flori și  material săditor; miere și produse apicole.

Expozițiile MOLDAGROTECH (toamnă) și FARMER 2020 sunt organizate de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” în parteneriat cu Institutul de Fitotehnie Porumbeni, având suportul oficial al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,17
Câțiva nori
Umiditate:48 %
Vint:4,47 m/s
Sun
19
Mon
15
Tue
13
Wed
13
Thu
14

Curs oficial BNM 25 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău