Unde și când vor avea loc dezbaterile electorale dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

  • 22 Octombrie 15:05
Unde și când vor avea loc dezbaterile electorale dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

Cei doi candidați la funcția de președinte, care au acces în turul doi al alegerilor, au ajuns la un consens cu privire la locul dezbaterilor electorale. Acestea vor avea loc la Palatul Republicii, iar transmisiunea va fi asigurată de Compania Teleradio-Moldova. Deocamdată nu este clară ziua în care vor fi organizate dezbaterile. Echipa Maiei Sandu optează pentru joi sau vineri, iar cea a lui Alexandr Stoianoglo solicită o dată mai târzie, transmite IPN.

„Discuțiile sunt în prezent axate pe data dezbaterilor. Echipa lui Alexandr Stoianoglo a propus ziua de joi, 31 octombrie, însă echipa Sandu a respins această dată, insistând pe desfășurarea evenimentului joi sau vineri în această săptămână. În încercarea de a găsi un compromis, echipa Stoianoglo a propus ziua de duminică, dar încă nu s-a ajuns la un acord final”,  precizează PSRM, care îl susține pe Alexandr Stoianoglo.

În ceea ce privește moderatorul, echipa lui Stoianoglo l-a propus pe jurnalistul Gheorghe Gonța.

„Deși inițial reprezentantul echipei Sandu a ezitat în a-l accepta, menționând că propunerea va fi analizată intern, ulterior l-au acceptat pe Gonța ca moderator. La această etapă, discuțiile se poartă pe marginea zilei. Noi rămânem la soluția de compromis – ziua de duminică, 27 octombrie”, mai menționează PSRM.

Într-un video publicat pe Facebook, Maia Sandu a menționat că echipa ei a propus ca dezbaterea să aibă loc la televiziunea națională, dar a fost refuzată, precum și formatul acesteia. 

„Am propus să facem joi, ei au vrut să facem săptămâna viitoare. Am ajuns la un compromis, vom avea dezbaterea în această duminică”, a declarat Maia Sandu. 

Totodată, Sandu a spus că nu a fost de acord cu moderatorul pe care echipa lui Stoianoglo l-a propus întrucât „credem că trebuie să fie un moderator independent”. 

„Ei au venit cu propunerea Gheorghe Gonța, noi, la fel ca alți oameni și mai ales jurnaliști, credem că trebuie să fie un moderator independent, dar în situația în care ei insistă, mergem la dezbatere cu cine se simt ei confortabil. Pentru noi este important să avem această dezbatere pentru ca oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebări importante pentru toți cetățenii”,  a spus candidata Maia Sandu. 

Formatul și structura dezbaterilor nu au fost încă stabilite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,12 m/s
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
10
Arhivă Radio Chișinău