Unde se află cel mai bogat sat din România? O legendă fascinantă înconjoară localitatea

  • 25 Februarie 16:14
Unde se află cel mai bogat sat din România? O legendă fascinantă înconjoară localitatea

Cel mai prosper sat din România este situat în Ardeal, dar puțini oameni din restul țării au auzit despre el. Majoritatea locuitorilor săi au ales să lucreze în străinătate, însă rămân atașați de rădăcinile lor.

Potrivit stiridecluj.ro, satul considerat cel mai bogat din România este Certeze, situat în județul Satu Mare.

Certeze dispune de toate facilitățile necesare pentru o viață confortabilă și prosperă. Casele din această sat sunt nu doar mari, ci și luxoase, adesea cu câte un etaj și unele chiar cu trei. Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat.

Chiar dacă este un sat, construcțiile din Certeze nu sunt doar moderne, ci și captivante din punct de vedere arhitectural.

O legendă fascinantă înconjoară satul Certeze. Un articol inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle povestește despre un localnic și fiul său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu dorul căminului.

Cu toate acestea, s-au confruntat cu provocarea de a menține un nivel de trai decent, având în vedere discrepanțele salariale dintre Europa și România. În trecut, se spunea că oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate pentru a aduna fonduri și a-și construi casele mult visate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța.

Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară.

„A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor iar acum la 32 de ani are o companie care angajează alți oșeni la Paris. Deși anul trecut a jurat ca nu se vine in vacanta acasă cu Ferrari-ul pentru că li-a distrus pe drumurile noastre jantele «de 20.000 euro», nu s-a ținut de promisiune. Ofticoșii din sat au ras de el ca are mașina veche, dar Patrick avea pregătită o mutare care sa-i lase pe toți cu gura căscata: amenajarea unui complex sportiv in Certeze, in care sa joace fotbal când se întoarcem in concediu, cu prietenii”, sună descrierea unui locuitor de succes din Certeze.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău