Unde își duc bogații BANII

  • 03 Iunie 2015 11:42
Unde își duc bogații BANII

Există zone în Uniunea Europeană care au un regim de taxare atractiv, iar acestea sunt preferate de majoritatea bogaților.

Campione d'Italia și Büsingen am Hochrhein sunt două zone care aparțin teritorial de Italia și Germania, dar din punct de vedere economic acestea aparțin de Elveția și se supun regulilor de aici. Aceste zone se numesc exclave. Exclava este partea unui stat sau entități administrativ-teritoriale care nu are legătură pe uscat cu teritoriul de bază al acestuia, fără a fi o insulă.

Campione d'Italia este o comună italiană din provincia Como, regiunea Lombardia și o exclavă a Italiei în cantoul Ticino din Elveția. Locuitorii localității Campione (care aparținuse în trecut provinciei Tessin, provincie care, la rândul ei aparținuse la regatul Lombardia) n-au fost de acord să devină cetățeni elvetieni în anul 1798, când provincia Tessin a fost atribuită Elveției. Campione a devenit în acest fel o exclavă a regatului Lombardia, iar din 1871 (după unificarea Italiei) o exclavă a Italiei. Sufixul „d'Italia” a fost adăugat în secolul al XX-lea, la cererea lui Benito Mussolini.

Büsingen am Hochrhein ("Buesingen on the High Rhine") este un oraș german înconjurat de cantonul elvețian Schaffhausen. Orașul a fost separat de restul Germaniei încă din secolul 19. Nu există nicio graniță între Elveția, Büsingen și Germania de când Elveția s-a alăturat spașiului Schengen. Deoarece orașul se spune regulilor economice din Elveția, aici nu se aplică taxele din Uniunea Europeană. Ca fapt divers, FC Büsingen este singura echipă de fotbal germană care joacă în liga elvețiană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău