Unde în Moldova poate fi gîsită benzină și motorină cu mai puțin de 18 și 17 lei litrul (Autoblog.md)

  • 19 Mai 2019 10:29
Unde în Moldova poate fi gîsită benzină și motorină cu mai puțin de 18 și 17 lei litrul (Autoblog.md)

Carburanții s-au scumpit în Republica Moldova și practic orice șofer cunoaște deja această veste. Până când Consiliul Concurenței va stabili dacă a fost vorba despre o înțelegere de cartel, aflăm că situația este semnificativ mai bună într-o regiune a țării.

Este vorba despre cea din stânga Nistrului, pe care autoritățile de la Chișinău o consideră încă a noastră, în timp ce conducerea de la Tiraspol nu iubește să recunoască acest lucru, relatează Autoblog.md

Lăsând politica la o parte, aflăm că majorarea de prețuri înregistrată în dreapta râului se pare că nu i-a afectat și pe conducătorii auto de acolo. Prețurile afișate la stațiile de alimentare locale rămân în continuare mai mici decât la panourile din restul Republicii Moldova, însă uneori suferă și ele modificări, semn că cotațiile globale la petrol sau mișcările economice din zonă totuși au o influență.

Însă acum, de exemplu, un litru de benzină Premium 95 costă 17 lei și 14 de bani (chiar mai ieftin decât un litru de motorină la noi – 17.50 lei în medie), în timp ce un litru propriu-zis de motorină euro costă 16 lei și 51 de bani – mai ieftin cu un leu decât la noi!

Există la stațiile din stânga Nistrului și benzină cu cifră octanică 98. Acest tip de carburant are un preț de 18 de lei și 20 bani pentru un litru, diferența față de tariful perceput la stațiile din Chișinău fiind de peste doi lei.

Unde în Moldova poate fi gîsită benzină și motorină cu mai puțin de 18 și 17 lei litrul (Autoblog.md)

În timp ce unii se îndoiesc, potrivit spuselor mai multor șoferi care locuiesc în zonă, călătoresc pe acolo sau fac deplasări de serviciu, aceștia preferă să se alimenteze la stațiile celei mai mari rețele. Calitatea carburanților este normală, astfel încât, nici pierderi de putere, și nici careva defecte nu le-au înregistrat. Sursele mai spun că exportul lor este realizat din Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău