Unde au ajuns fostul șef al GRU, Serghei Skripal și fiica lui, Iulia, care au fost otrăviți cu noviciok în Marea Britanie

  • 07 Iunie 2020 15:56
Unde au ajuns fostul șef al GRU, Serghei Skripal și fiica lui, Iulia, care au fost otrăviți cu noviciok în Marea Britanie

Fostul ofițer al serviciilor speciale ruse (GRU), Serghei Skripal, condamnat în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii, și fiica acestuia, Iulia, s-au mutat în Noua Zeelandă și trăiesc acolo având identități noi, informează, duminică, publicația The Sunday Times, citând o sursă înaltă din Guvernul Marii Britanii.

Potrivit afirmațiilor acesteia, pentru ambii au fost create noi biografii și au fost întocmite toate documentele necesare. Cei doi au primit, de asemenea, "un sprijin pentru a începe o nouă viață". În anul 2019, mass-media britanice au anunțat că tatăl și fiica Skripal ar putea fi transferați într-una din țările membre Alianței de informații "Five Eyes". Pe lângă Marea Britanie, din această alianță mai fac parte Australia, Canada, Noua Zeelandă și SUA. Iar anterior acesteia, The Sunday Times a scris că serviciul britanic de informații analizează cu CIA (Agenția Centrală de Informații) posibilitatea trimiterii celor doi Skripal în SUA.

Serghei Skripal și fiica sa Iulia au fost otrăviți la data de 4 martie 2018, în Salisbury (Anglia). Agentul toxic utilizat a fost identificat atât de surse oficiale britanice, cât și de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice drept o neurotoxină din familia noviciok.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău