UNCHR a oferit MAEIE echipamente în valoare de circa 7,5 milioane de lei pentru gestionarea numărul mare de cereri consulare

  • 07 Martie 2023 13:21
UNCHR a oferit MAEIE echipamente în valoare de circa 7,5 milioane de lei pentru gestionarea numărul mare de cereri consulare

Echipamente în valoare de circa 7,5 milioane de lei au fost oferite Ministerului Afacerilor  Externe și Integrării Europene pentru gestionarea numărul mare de cereri consulare, în contextul crizei refugiaților. Donația a fost făcută de Înaltul Comisariat al Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, transmite Radio Chișinău.

După declanșarea războiului rus de agresiune din Ucraina, numărul refugiaților în R. Moldova a crescut considerabil, iar serviciile Ministerului Afacerilor  Externe și Integrării Europene a Rep. Moldova au fost suprasolicitate. Pentru a extinde serviciul de asistență telefonică, ministerul a solicitat o suplimentare de echipament, a declarat în cadrul conferinței ministrul Nicu Popescu:

„Ca parte a eforturilor de consolidare a capacităților Guvernului nostru de gestionare a crizei refugiaților, Ministerul a solicitat și a primit această donație generoasă de 7,5 milioane de lei de la ICNUR, pentru modernizarea centrului nostru de apel. Și această donație ne permite în continuare să creștem  capacitatea tehnică a centrului de apel, precum și să sprijinim tranziția către o comunicare modernă, strategică, diversă și sigură al rețelei noastre consulare”, a spus Nicu Popescu.

Rep. Moldova este un exemplu de umanitate și solidaritate, a subliniat reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați în Rep. Moldova, Francesca Bonelli, în contextul în care aproximativ 100 de mii de refugiați ucraineni sunt găzduiți pe teritoriul nostru:

„Aceste echipament în valoare de aproape jumătate de milion este important nu doar ca o  contribuție financiară, el va permite totodată să conectăm rețeaua de refugiați, dar și cetățenii moldoveni din lumea întreagă, la comunitățile internaționale”, a declarat Francesca Bonelli.

Reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați a declarat că Rep. Moldova va fi asistată pe parcursul acestui război, dar și în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Oficialii și-au exprimat solidaritatea cu Ucraina și poporul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău