Una dintre zonele antreprenoriatului liber din Republica Moldova urmează să fie lichidată

  • 30 Mai 2023 18:36
Una dintre zonele antreprenoriatului liber din Republica Moldova urmează să fie lichidată

Zona Antreprenorialului Liber Parcul de Producție Otaci-Business urmează să fie lichidată, dar bunurile deținute în proprietate vor fi transmise autorităților publice. În mare parte, este vorba despre 11 construcții cu suprafața totală de peste 900 metri pătrați. Un proiect în acest sens a fost publicat pentru consultări publice.

Zona Antreprenorialului Liber Parcul de Producție Otaci-Business (ZAL PP Otaci-Business) a fost creată în anul 1998, pe un termen de 25 ani, în vederea stimulării dezvoltării regiunii de nord-est a Republicii Moldova, implicit datorită facilităților fiscale și vamale proprii acestor platforme investiționale (zone economice libere), scrie Bizlaw.md.

Autoritățile menționează că pe parcursul a 25 de ani de activitate, ZAL PP Otaci-Business nu a înregistrat rezultate financiare semnificative pentru a deveni un pol de creștere regională, care să genereze creștere economică și locuri de muncă, dovadă că întreprinderile în baza cărora a fost creată zona menționată supra au intrat ulterior în procedură de insolvabilitate, în timp ce atragerea noilor rezidenți a fost deficitară.

La sfârșitul anul 2022, administrația zonei a raportat înregistrarea a zece rezidenți în zonă, dintre care doar patru desfășoară activitate economică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău