Una dintre cele mai sărace țări din Asia | Premierul și deputații vor folosi mașini de lux

  • 25 Octombrie 2019 11:59
Una dintre cele mai sărace țări din Asia | Premierul și deputații vor folosi mașini de lux

Premierul și deputații din Papua Noua Guinee se vor deplasa cu mașini de lux, inclusiv Bentley și Maserati, achiziționate anul trecut cu ocazia summitului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), au anunțat vineri autoritățile, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul James Marape, ajuns la putere în mai după ce a promis că va lupta contra corupției, va primi una din zecile de mașini de lux cumpărate în 2018 pentru a-i transporta pe demnitarii străini sosiți la Port Moresby pentru summitul APEC.

Ministrul de finanțe, Ken Ngangan, a declarat joi cotidianului Post Courier că cei 111 parlamentari vor primi toți autovehicule din această flotă auto.

Cumpărarea de către guvernul anterior a 40 de Maserati cu o valoare de peste 135.100 de euro fiecare a provocat indignare într-una din țările cele mai sărace din Asia.

Guvernul prim-ministrului Peter O'Neill s-a justificat atunci, afirmând că mașinile de lux erau indispensabile pentru desfășurarea unor evenimente de prestigiu precum summitul APEC și că autovehiculele vor fi revândute sectorului privat după reuniunea la nivel înalt.

Ngangan a explicat că noul executiv a decis să păstreze o parte a acestei flote de mașini.

"Cabinetul a decis recent să propună fiecărui deputat un vehicul pe care să-l poată folosi în capitală, dar și în cadrul activităților electorale", a spus el.

Una din cele trei mașini Bentley achiziționate va fi pusă la dispoziția cabinetului premierului", a adăugat oficialul.

Potrivit unui raport guvernamental provizoriu, summitul APEC a costat Papua Noua Guinee aproximativ 120 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău