Una din cele patru spărturi din Nord Stream s-a extins și a ajuns la „30 de metri în diametru”

  • 03 Octombrie 2022 16:56
Una din cele patru spărturi din Nord Stream s-a extins și a ajuns la „30 de metri în diametru”

Una din cele patru spărturi detectate în gazoducturile Nord Stream 1 și Nord Stream 2 s-a extins și a ajuns la 30 de metri în diametru, a precizat Garda de Coastă suedeză, informează CNN.

O aeronavă a Gărzii de Coastă suedeze a survolat luni zona din Marea Baltică unde s-au produs avariile fără precedent la gazoductele Nord Stream. O scurgere de la conducta Nord Stream 1 „nu mai era vizibilă”, ceea ce i-a făcut pe reprezentanții gărzii de coastă să considere că fluxul de gaze a fost stopat în acest caz. În schimb, o spărtură descoperită în Nord Stream 2 a „crescut în dimensiuni, comparativ cu ziua precedentă” și a ajuns acum la un „diametru de 30 de metri”, au spus autoritățile suedeze care au promis că vor lua „măsuri de urgență”.

Paza de coastă suedeză a descoperit sâmbătă o a patra scurgere de gaz din conducta Nord Stream avariată la începutul acestei săptămâni. „Două dintre aceste patru scurgeri sunt în zona economică exclusivă a Suediei”, a declarat Jenny Larsson, purtătoarea de cuvânt a pazei de coastă suedeze. Celelalte două breșe sunt în zona daneză, transmite digi24.ro.

Deși niciuna dintre conducte nu erau în uz în timpul exploziilor suspectate, ele erau pline cu gaz care, acum, s-a eliberat în mare. A patra spărtură a fost detectată la Nord Stream 2, în apropiere de o spărtură mai mare la conducta Nord Stream 1 apropiată, a anunțat paza de coastă suedeză. Uniunea Europeană suspectează că un sabotaj ar fi provocat scurgerile la conductele subacvatice rusești și a promis un răspuns „robust” dacă este vorba de orice perturbare intenționată a infrastructurii sale energetice.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău