O conferință pe tema energiei nucleare a avut loc la Budapesta

  • 30 Octombrie 2018 17:22
O conferință pe tema energiei nucleare a avut loc la Budapesta

Marți, la Budapesta, a avut loc una din cele mai importante conferințe din Europa Centrală și de Est pe tema energiei nucleare, informează Rador, cu referire la Agenția de Presă MTI organizatorii acestui eveniment.

Potrivit comunicatului, la cel de-al IV-le summit' Energia Nucleară din Europa Centrală și de Est', organizat de Marea Britanie, au participat peste 100 de specialiști în domeniul energiei din nouă țări. Scopul seriei de conferințe, inițiate de Departamentul pentru Comerț Internațional al Marii Britanii și ambasadele britanice din regiune, este consolidarea relațiilor între cele mai importante companii și organizații de energie nucleară din regiune, precum și prezentarea ultimelor tehnologii și invenții ale celor mai importante firme din această ramură a economiei.

Comunicatul mai menționează că ambasadorul Marii Britanii în Ungaria, Iain Lindsay, a declarat că Marea Britanie are încredere în viitorul energiei nucleare în Europa. Ministrul ungar fără portofoliu, János Süli, prezent la conferință, a anunțat că fără centrala nucleară Paks 2 nu este asigurată pe termen lung aprovizionarea cu energie a Ungariei, iar criteriile privind protecția climei pot fi îndeplinite numai prin utilizarea energiei electrice, astfel că Ungaria a decis menținerea capacității sale nucleare.

Este un obiectiv strategic ca populația și economia Ungariei să fie asigurată pe termen lung cu energie electrică ieftină și furnizată în deplină siguranță, iar garanția acesteia fiind cele două reactoare noi de la Paks.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău