Un vin din R.Moldova, prezentat lângă Arcul de Triumf, printre cele mai bune vinuri din 15 țări ale lumii

  • 14 Octombrie 2019 10:14
Un vin din R.Moldova, prezentat lângă Arcul de Triumf, printre cele mai bune vinuri din 15 țări ale lumii

Vinul „Negru de Purcari” a reprezentat R.Moldova în cadrul lansării cărții „WINE EXPLORERS. LE 1er TOUR DU MONDE DU VIN”, scrisă de Jean-Baptiste Anvelot, într-un proiect unic de inventariere a tuturor țărilor producătoare de vin din lume.

Jean-Baptiste Ancelot spune că: „Am lucrat la această carte timp de 11 ani, inclusiv 4 ani în care am călătorit și am documentat istoria și procesul de producție al vinurilor din țările mai puțin cunoscute, în total - 88 de țări producătoare de vin. Această lansare este împlinirea visului meu de a arăta lumii „o altă mare față a vinului”.

Evenimentul de lansare a cărții a avut loc într-un local situat în centrul Parisului, chiar lângă Arcul de Triumf, iar Jean-Baptiste Ancelot a ales doar 15 vinuri speciale pentru a reprezenta țările menționate în cartea sa.

În cadrul acestui eveniment, oaspeții au avut ocazia unică de a degusta 15 vinuri din 15 țări, selectate cu grijă de Wine Explorers și prezentate în carte (un vin per țară maxim). A fost o durere de cap și o muncă grea pentru a selecta "doar" 15 vinuri. Am încercat să fac selecția cât mai exhaustivă, interesantă și reprezentativă pentru fiecare continent. Și „Negru de Purcari 2015” a fost selectat pentru a reprezenta R.Moldova!", mai spune autorul.

Un vin din R.Moldova, prezentat lângă Arcul de Triumf, printre cele mai bune vinuri din 15 țări ale lumii

 

Jean-Baptiste Ancelot, fondator al Wine Explorers, un proiect unic de inventariere a tuturor țărilor producătoare de vin din lume, Jean-Baptiste descoperă noi teritorii în peste 90 de țări viticole. Anterior director de export pentru Michel Chapoutier în Valea Rhône, a lucrat și ca consultant vinicol în Hong Kong, New York și Elveția. Este maestru în afaceri cu vinuri și tării.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău