Un vicepreședinte Amazon a demisionat în semn de protest față de concedierea unor angajați în timpul pandemiei

  • 05 Mai 2020 08:31
Un vicepreședinte Amazon a demisionat în semn de protest față de concedierea unor angajați în timpul pandemiei

Tim Bray, vicepreședinte al Amazon și inginer cu experiență în cadrul diviziei de cloud computing a companiei, a anunțat într-o postare pe blogul personal că a demisionat. Decizia a venit în semn de protest față de concedierea unor angajați care au contestat felul în care erau tratați angajații din depozitele Amazon, potrivit Digi24.ro

Bray, care a lucrat în Vancouver, a renunțat la un salariu anual de peste un milion de dolari, iar în anunțul său a scris că pleacă de la „cel mai bun loc de muncă pe care l-am avut vreodată”.

Amazon a luptat împotriva răspândirii cazurilor de coronavirus în rețeaua sa de logistică, dar a fost intens criticată pentru că nu a făcut suficient pentru a ține depozitele în siguranță.

Angajații Amazon au participat, vineri, la o intervenție medicală la nivel național. Potrivit acestora, compania nu le-a furnizat suficiente măști de față, nu a implementat controalele periodice de temperatură promise la depozite și a refuzat să le acorde concedii medicale plătite, ei lucrând în condiții de protecție inadecvată de siguranță, a scris theguardian.com.

Mai multe grupuri de angajați din unitățile Amazon din toată țara au protestat față de măsurile luate. Doi angajați au fost concediați în acest context, iar compania a transmis că decizia a fost luată pentru că aceștia au încălcat politica corporativă care le interzicea să vorbească în public despre probleme interne.

Bray, unul dintre semnatarii scrisorii deschise prin care se cerea ca Amazon să facă mai mult pentru combaterea schimbărilor climatice, scrie în postarea sa că a contestat decizia de concediere a celor doi angajați și că rămânerea în funcția pe care o deținea ar fi însemnat susținerea unor acțiuni pe care le "disprețuiește".

Sursa:DIGI24.RO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău