Un veteran al sportului a fost răpus de COVID-19

  • 15 Iunie 2020 15:52
Un veteran al sportului a fost răpus de COVID-19

Veteran al sportului, campionul la lupte greco-romane, Procopie Grossu a decedat ieri, 11 iunie, în al 73-lea an de viață, de coronavirus, relatează MOLDPRES.

Potrivit oamenilor mai apropiați, el suferea și de alte boli cronice, inclusiv diabetul zaharat, notează sursa citată. ”A fost un luptător extraordinar, o istorie vie a luptelor greco-romane din țară”, a declarat astăzi pentru agenție Leonid Stoțchi, secretarul Federației de Lupte din Moldova. ”Mai rar așa luptători de stil greco-roman” a subliniat șeful catedrei pedagogie la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Sergiu Busuioc. ”Am activat împreună. A fost un coleg de lucru extraordinar de bun, înțelegător”, a spus veteranul Iacov Chihai.

Procopie Grossu are în palmares 15 titluri de campion național la categoria ușoară, 7 titluri de campion mondial de veterani. În 1974 a absolvit Tehnicumul Republican de Cultură Fizică și Sport, iar în 1985 – Institutul Pedagogic ”Ion Creangă”. Maestru emerit al sportului, Antrenor Emerit al Republicii Moldova.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău